Barion Pixel

Férfi meddőség

Férfi meddőség

A férfi meddőség fő jele a gyermek fogantatásának képtelensége. Lehetséges, hogy nincsenek más nyilvánvaló jelek vagy tünetek.

Bizonyos esetekben azonban egy mögöttes probléma, például öröklött rendellenesség, hormonális egyensúlyhiány, tágult vénák a herék körül vagy olyan állapot, amely megakadályozza a spermiumok áthaladását, jeleket és tüneteket okoz.

 

Jelek és tünetek, amelyeket észrevehet, a következők:

 

 • Szexuális funkciókkal kapcsolatos problémák – például ejakulációs nehézség vagy kis mennyiségű folyadék magömlés, csökkent szexuális vágy vagy merevedési zavar (erekciós diszfunkció)
 • Fájdalom, duzzanat vagy csomó a herék területén
 • Ismétlődő légúti fertőzések
 • A szaglás képtelensége
 • Rendellenes mellnövekedés
 • Csökkent arc- vagy testszőrzet vagy kromoszóma- vagy hormonális rendellenesség egyéb jelei
 • A normálnál alacsonyabb spermiumszám (kevesebb, mint 15 millió spermium milliliterenként, vagy a spermiumok teljes száma kevesebb, mint 39 millió spermaszám ejakulátumonként)

Mikor kell orvoshoz fordulni?

 

Forduljon orvoshoz, ha egy év rendszeres, védekezés nélküli közösülés után nem sikerült teherbe esnie, vagy korábban, ha az alábbiak bármelyike ​​fennáll:

 

 • Erekciós vagy ejakulációs problémák, alacsony szexuális vágy, vagy egyéb szexuális funkciókkal kapcsolatos problémák
 • Fájdalom, kellemetlen érzés, csomó vagy duzzanat a herék területén
 • A kórelőzményben here-, prosztata- vagy szexuális problémák
 • Lágyék, here, pénisz vagy herezacskó műtét
 • 35 év feletti partner

 

Mi okozza a férfi terméketlenséget?

A férfi termékenység összetett folyamat. Ahhoz, hogy partnere teherbe tudjon esni, a következőket kell tenni:

 

Egészséges spermát kell termelnie

Kezdetben ez magában foglalja a férfi nemi szervek növekedését és kialakulását a pubertás alatt. Legalább egy herének megfelelően kell működnie, és a szervezetnek tesztoszteront és más hormonokat kell termelnie a spermiumtermelés elindításához és fenntartásához.
Miután a spermiumok a herékben termelődnek, finom csövek szállítják őket, amíg el nem keverednek a spermával, és kiürülnek a péniszből.

Elegendő spermiumnak kell lennie a spermában

Ha alacsony a spermiumok száma a spermájában (spermiumszám), csökken annak az esélye, hogy az egyik spermium megtermékenyíti partnere petesejtjét. Az alacsony spermiumszám kevesebb, mint 15 millió spermium milliliterenként, vagy kevesebb, mint 39 millió ejakulátumonként.

A spermiumnak működőképesnek és mozgásképesnek kell lennie

Ha a spermiumok mozgása (motilitása) vagy működése rendellenes, előfordulhat, hogy a spermium nem képes elérni vagy behatolni partnere petesejtjébe.

 

Orvosi okok

 

A férfiak termékenységével kapcsolatos problémákat számos egészségügyi probléma és orvosi kezelés okozhatja:

 

Varicocele

A varicocele a heréket kiürítő vénák duzzanata. Ez a férfiak meddőségének leggyakoribb visszafordítható oka. Bár a varicoceles terméketlenséget okozó pontos oka nem ismert, ez összefüggésben lehet a rendellenes véráramlással. A varicoceles a spermiumok mennyiségének és minőségének csökkenéséhez vezet.

Fertőzés

Egyes fertőzések megzavarhatják a spermiumtermelést vagy a spermiumok egészségét, vagy hegesedést okozhatnak, amely megakadályozza a spermiumok áthaladását. Ezek közé tartozik a mellékhere (epididymitis) vagy a herék (orchitis) gyulladása és néhány szexuális úton terjedő fertőzés, beleértve a gonorrhoeát vagy a HIV-t. Bár egyes fertőzések maradandó herekárosodást okozhatnak, a legtöbb esetben a spermiumok mégis kinyerhetők.

Magömlési problémák

A retrográd ejakuláció akkor következik be, amikor a sperma az orgazmus során a húgyhólyagba kerül, ahelyett, hogy a pénisz hegyéből kilépne. Különféle egészségügyi állapotok okozhatnak retrográd ejakulációt, beleértve a cukorbetegséget, a gerincsérüléseket, a gyógyszereket és a húgyhólyag, a prosztata vagy a húgycső műtétét.

A spermát támadó antitestek

Az anti-spermium antitestek olyan immunrendszer sejtjei, amelyek tévesen azonosítják a spermát káros betolakodóként, és megpróbálják elpusztítani őket.

Daganatok

A rák és a nem rosszindulatú daganatok közvetlenül érinthetik a férfi nemi szerveket, a szaporodáshoz kapcsolódó hormonokat felszabadító mirigyeken, például az agyalapi mirigyen keresztül, vagy ismeretlen okok miatt. Egyes esetekben a daganatok kezelésére szolgáló műtét, sugárkezelés vagy kemoterápia befolyásolhatja a férfi termékenységet.

Le nem ereszkedett herék

Egyes hímeknél a magzati fejlődés során az egyik vagy mindkét here nem ereszkedik le a hasüregből a heréket rendszerint tartalmazó tasakba (scrotum). A csökkent termékenység valószínűbb azoknál a férfiaknál, akiknél ez az állapot volt.

Hormonális egyensúlyhiányok

A meddőség oka lehet magának a heréknek a rendellenességei vagy más hormonrendszereket érintő rendellenességek, például a hipotalamusz, az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy és a mellékvesék. Az alacsony tesztoszteronszintnek (férfi hipogonadizmus) és más hormonális problémáknak számos lehetséges oka lehet.

A spermiumokat szállító tubulusok hibái

Sok különböző cső szállítja a spermát. Különféle okok miatt blokkolhatók, beleértve a műtétből eredő véletlen sérülést, korábbi fertőzéseket, traumát vagy rendellenes fejlődést, például cisztás fibrózis vagy hasonló öröklött állapotok miatt.
Az elzáródás bármely szinten előfordulhat, beleértve a herét, a herét elvezető csövekben, az epididymisben, a vas deferensben, az ejakulációs csatornák közelében vagy a húgycsőben.

Kromoszóma hibák

Az olyan örökletes rendellenességek, mint a Klinefelter-szindróma – amelyben egy férfi két X kromoszómával és egy Y kromoszómával születik (egy X és egy Y kromoszóma helyett) – a férfi nemi szervek rendellenes fejlődését okozzák. A meddőséggel összefüggő egyéb genetikai szindrómák közé tartozik a cisztás fibrózis és a Kallmann-szindróma.

Problémák a nemi érintkezéssel

Ezek magukban foglalhatják a szexhez elegendő erekció megtartásának vagy fenntartásának nehézségeit (erekciós diszfunkció), korai magömlést, fájdalmas közösülést, anatómiai rendellenességeket, például húgycsőnyílást a pénisz alatt (hypospadias), vagy pszichológiai vagy kapcsolati problémákat, amelyek megzavarják a szexet.

Coeliakia

A cöliákia egy emésztési rendellenesség, amelyet a búzában található gluténnek nevezett fehérje iránti érzékenység okoz. Az állapot hozzájárulhat a férfi meddőséghez. A termékenység javulhat a gluténmentes diéta bevezetése után.

Bizonyos gyógyszerek

A tesztoszteronpótló terápia, a hosszú távú anabolikus szteroidhasználat, a rákellenes gyógyszerek (kemoterápia), egyes fekélygyógyszerek, egyes ízületi gyulladás elleni gyógyszerek és bizonyos egyéb gyógyszerek ronthatják a spermiumtermelést és csökkenthetik a férfi termékenységet.

Korábbi műtétek

Bizonyos műtétek megakadályozhatják, hogy spermium legyen az ejakulátumban, beleértve többek között a vazektómiát, a herezacskó- vagy a hereműtéteket, a prosztataműtéteket, valamint a here- és végbélrák esetén végzett nagy hasi műtéteket.

Környezeti okok

Bizonyos környezeti elemeknek, például hőnek, toxinoknak és vegyszereknek való túlzott kitettség csökkentheti a spermiumtermelést vagy a spermiumok működését. A konkrét okok a következők:

Ipari vegyszerek

Bizonyos vegyszereknek, peszticideknek, gyomirtó szereknek, szerves oldószereknek és festőanyagoknak való hosszabb expozíció hozzájárulhat az alacsony spermiumszámhoz.

Nehézfém expozíció

Az ólomnak vagy más nehézfémeknek való kitettség szintén meddőséget okozhat.

Sugárzás vagy röntgen

A sugárzásnak való kitettség csökkentheti a spermiumtermelést, bár gyakran visszaáll a normális szintre. Nagy dózisú sugárzással a spermiumtermelés tartósan csökkenthető.

A herék túlmelegedése

Az emelkedett hőmérséklet ronthatja a spermiumtermelést és -funkciókat. Bár a vizsgálatok korlátozottak és nem meggyőzőek, a szaunák vagy pezsgőfürdők gyakori használata átmenetileg csökkentheti a spermiumok számát.

A hosszú ideig tartó ülés, a szűk ruházat viselése vagy a laptop számítógépen történő hosszú munkavégzés szintén növelheti a herezacskó hőmérsékletét, és kissé csökkentheti a spermiumtermelést. A kutatás azonban nem meggyőző.

 

A férfi meddőség néhány egyéb oka:

 

Drog használata

Az izomerő és -növekedés serkentésére szedett anabolikus szteroidok a herék összezsugorodását és a spermiumtermelés csökkenését okozhatják. A kokain vagy a marihuána használata átmenetileg csökkentheti a spermiumok számát és minőségét is.

Alkoholfogyasztás

Az alkoholfogyasztás csökkentheti a tesztoszteronszintet, merevedési zavarokat okozhat és csökkentheti a spermiumtermelést. A túlzott alkoholfogyasztás okozta májbetegség szintén termékenységi problémákhoz vezethet.

Dohányzás

A dohányzó férfiak spermiumszáma alacsonyabb lehet, mint a nem dohányzóké. A passzív dohányzás szintén befolyásolhatja a férfiak termékenységét.

Súly

Az elhízás számos módon károsíthatja a termékenységet, beleértve a spermiumokat közvetlenül, valamint azáltal, hogy hormonváltozásokat idéz elő, amelyek csökkentik a férfiak termékenységét.

 

A férfi meddőséghez kapcsolódó kockázati tényezők a következők:

 

 • Dohányszívás
 • Alkohol használata
 • Bizonyos tiltott szerek használata
 • Túlsúlyosnak lenni
 • Bizonyos múltbeli vagy jelenlegi fertőzések
 • Méreganyagoknak való kitettség
 • A herék túlmelegedése
 • A herék traumáját átélve
 • Korábbi vazektómia vagy nagyobb hasi vagy kismedencei műtét
 • Le nem süllyedt herék a kórtörténetében
 • Termékenységi rendellenességgel született vagy termékenységi zavarral küzdő vérrokon
 • Bizonyos egészségügyi állapotok, beleértve a daganatokat és a krónikus betegségeket, például a sarlósejtes betegséget
 • Bizonyos gyógyszerek szedése vagy orvosi kezelések, például műtét vagy rák kezelésére alkalmazott besugárzás

 

A férfi meddőség szövődményei a következők lehetnek:

 

 • A gyermekvállalás képtelenségével kapcsolatos stressz és kapcsolati nehézségek
 • Drága és bevont reprodukciós technikák
 • A hererák, a melanoma, a vastagbélrák és a prosztatarák fokozott kockázata

 

A férfi meddőség néhány ismert oka:

 

 • Ne dohányozzon.
 • Korlátozza vagy tartózkodjon az alkoholtól.
 • Kerülje a tiltott drogokat.
 • Tartsa meg az egészséges testsúlyt.
 • Ne végezzen vazektómiát.
 • Kerülje el azokat a dolgokat, amelyek hosszan tartó hőt okoznak a herék számára.
 • Csökkentse a stresszt.
 • Kerülje a peszticideknek, nehézfémeknek és más méreganyagoknak való kitettséget.

Potencianövelő termékeink

AJÁNLOTT TERMÉKEK

BOOM BOOM TERMÉKCSOMAG AJÁNLATAINK

Boom Boom vélemény:

Sosem gondoltam volna hogy ekkora szexuális élményt nyújthat egy potencianövelő kapszula. Sok kétség volt bennem mikor megrendeltem a BOOM BOOM  terméküket, amit felváltott a bizonyosság érzése. Azóta minden barátomnak ajánlom ha egy kis izgalmat akar csempészni az intim együttlétbe.

Sándor

TORNADO TERMÉKCSOMAG AJÁNLATAINK

Tornado vélemény:

A feleségemmel szerettük volna felfrissíteni a szexuális életünket, ezért rendeltem meg a TORNADO potencianövelő szert. A hatása szinte hihetettlen volt.  Hatalmas élményben volt részünk. Köszönöm 

Tibor

ALPHA MAN TERMÉKCSOMAG AJÁNLATAINK

ALPHA MAN VÉLEMÉNY:

Végre egy multivitamin ami kifejezetten nekünk férfiaknak szántak. És tényleg hatásos. Szkeptikus voltam mikor megrendeltem, de minden elképzelésemet felülmúlta. Az ALPHA MAN hatására sokkal energikusabbnak érzem magam és jobb a közérzetem is. 

Tihamér

LONG LOVE TERMÉKCSOMAG AJÁNLATAINK

Long love vélemény:

Eddigi életemben mindig problémám volt a korai ejakulációmmal. Természetes készítményt kerestem a problémám kezelésére,, ekkor találtam a LONG LOVE -ra az Önök termékére. 
Használata során végre hosszabbak lettek a szeretkezéseim. A partnerem is sokkal elégedettebb velem. Köszönöm ezt a csodaterméket.

Péter

LEGKERESETTEBB TERMÉKEINK

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Neked milyen a potencia szinted?
Tudd meg szükséged van e potencianövelőre vagy immunerősítőre!

Töltsd ki a villám kvízd most és e-mail-ben értesítünk az eredményről!

Szólj hozzá

Töltsd le Te is ingyenesen a Káma-szutrát:
Szerelmi technikák szeretőknek

Kámaszutra e-book pdf termék

Küldjük e-mailben:

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.