Barion Pixel

Csökkenő tesztoszteron szint és a potencianövelő

tesztoszteron szint növelése potencianövelővel

A tesztoszteron szint csökkenésének számos oka lehet. Ami a szervi bajokon és betegségeken túlmutat, az egyértelműen az öregedés. Ilyenkor lép közbe a potencianövelő!

A tesztoszteron szinttel nem csak szexuális értelemben érdemes foglalkozni. Ugyanis ez a hormon felelős azért, hogy a férfias nemi jellegek kifejlődjenek. A férfiakon kívül pedig a női test is termeli a szőrzet kialakulása miatt, de részt vesz a csontok, bőr, izom normális felépítésében is. A nem megfelelő szintű tesztoszteron betegségekre utalhat!

A férfi szervezetben a tesztoszteront a herék Leydig-sejtjei állítják elő koleszterinből, míg a nők szervezete a petefészekben és a mellékvesékben termel minimális mennyiségű hormont. A helyes mennyiségről kitűnő táblázat található itt.

A potencianövelő kérdéskörben elsőrangú helye van a tesztoszteron szintnek. Ennek csökkenése alapvetően két tényre bontható. Az egyik betegség, a másik öregség. Ha a tesztoszteron szint csökkenésnek indul, általános panasz a nemi vágy csökkenése és a férfi potencia zavara, csökken a spermiumok száma. Beindul az izomvesztés, aminek helyébe elzsírosodás lép. Legszembetűnőbb tünet a hajhullás. Mindezek utalhatnak májbetegségre, de lehetnek szerencsétlen következményei is egy here-eltávolítás utáni sugárkezelésnek is. Krónikus okok között a fejlődési rendellenességet említhetjük, ami alapvetően genetikai eredetű.

Természetesen az ellenkezőjére is bőven akad példa, amikoris a nemi hormon szintje túl magas.

Ebben az esetben nagy az esélye egy heredaganatnak. De ezt okozhatja külső beavatkozás is, főleg a testépítők és élsportolók esetében. A magas hormon szint a nőknél kifejezetten problémás, hiszen megnehezíti a teherbe esést, önbizalom romboló férfias jelleget kölcsönöz, valamint túlsúlyt. A mellékvese és a pajzsmirigy működésének problémái is okozhatják a túl magas szintet.

Ebben az esetben mindkét nem esetében magas a rák kockázata!

Az öregség csökkenti a tesztoszteron szintet.

Természetesen, ha a tesztoszteron szintünk csökken, annak sokkal inkább az öregedés az oka. Testünket, szervezetünket úgy alakította az evolúció, hogy idővel a hormonháztartás egyenletesen csökkenjen. Ezzel paralel módon csökken a nemi vágy és a szexuális vonzódás. Persze, ez nem jelenti azt, hogy az idősebbeknek le kéne mondania a szexuális örömszerzésről! Ugyanis az ember élete végéig megfelelő tesztoszteron szinttel rendelkezik ahhoz, hogy végig férfias lehessen, illetve végig szexuálisan aktív. Az oka a hormon csökkenésének az idősebbek életmódjában keresendő! Az idősek – és nem csak Magyarországon – sajnos megszűnnek aktívnak lenni. Sokan ülő életmódot folytatnak és nem megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékot fogyasztanak. Sokan a csendes beletőrődést választják életük alkonyán, mint a bevallottan sokszor nehéz, de aktív és egészséges életet.

Persze egy hetvenéves nem lesz olyan ,,fickós”, mint egy tinédzser, ugyanakkor a potenciája a tesztoszteron szint által igenis fenntartható!

Itt kerülnek a képbe a potencianövelők! A potencianövelő szerek elsődleges célja a nemiszerv merevségének megkönnyítése, vagyis felkészítés a szexuális együttlétre. Ezentúl azonban ezek a termékek rendelkeznek olyan gyógyhatású összetevőkkel – vitaminokkal, ásványi anyagokkal, illetve egyéb biológiai hatóanyagokkal – amelyek az egész szervezet fittségét szolgálják.

Az étrend-kiegészítőként forgalomba kerülő potencianövelők tartalmaznak elsősorban ilyen hatóanyagokat.

A B- és D-vitaminok, a cink és szelén, magnézium, valamint az antioxidánsban gazdag gyümölcsök elsődleges fontosságúak. A keresztes virágú zöldségek a legjobb választás az étkezésekhez, akár egyedüli köretként is. Kissé keserű, de érdemes goji bogyót is fogyasztani, főleg az edzőknek a magas fehérjetartalom miatt. A maca, illetve ginzeng gyökérről pedig találsz további cikkeket a blogon!

Miért ezek?

Nos, némelyik csökkenti a kortizol termelődést, ami pozitívan hat a tesztoszteron szint növekedésére, mivel a kortizol jelenléte hivatott csökkenteni a nemi hormon szintjét. Továbbá az izomtermelődésben nélkülözhetetlen fehérjék közvetett módon szintén ezen hormon mennyiségét növelik. Az antioxidánsok pedig a depresszió és a stressz csökkentésével vívnak ki helyet maguknak a listán, ugyanis ezek nélkül a a szervezet biztosítja a helyes szintet.

Az jó, ha sokat mozogsz, megfelelően étkezel és változatosan, valamint ügyelsz az életminőségedre. Ugyanakkor nem árt, ha potencianövelővel pótolod a különféle hatóanyagokat. Ami biztos, a kettő együtt az igazi kombináció!

 

LEGKERESETTEBB TERMÉKEINK

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Neked milyen a potencia szinted?
Tudd meg szükséged van e potencianövelőre vagy immunerősítőre!

Töltsd ki a villám kvízd most és e-mail-ben értesítünk az eredményről!

Szólj hozzá

Töltsd le Te is ingyenesen a Káma-szutrát:
Szerelmi technikák szeretőknek

Kámaszutra e-book pdf termék

Küldjük e-mailben:

Első vásárlóként a Kosár oldalon válts be a KUPON10 kuponkódot és 10% kedvezményt kapsz!

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.