Barion Pixel

Cink az erekciós zavarok ellen

Cink az erekciós zavarok ellen

Cink az erekciós zavarok ellen

 

Az egészséges erekciónak alapvetően két eleme van: a vér és a nitrogén-monoxid. Sajnos a cinkhiány mindkét elemet negatívan befolyásolhatja, végül ronthatja a keményedés minőségét, vagy esetleg teljesen kiküszöbölheti az erekció elérését.
Bár az utóbbi a legrosszabb forgatókönyv, fontos megjegyezni, hogy ez az ásványi anyag milyen mértékben járul hozzá a szexuális egészségedhez.
Például a kutatások azt mutatják, hogy még a mérsékelt cinkhiány is befolyásolhatja a vérnyomást, az artériás áramlást és a vaszkuláris nitrogén-monoxid útvonalat.

Amint azt már te is tudod, a magas vérnyomásban szenvedő férfiak 49-68%-a bizonyos fokú merevedési zavarról is beszámolnak.
Ennek az az oka, hogy a megnövekedett vérnyomás károsítja az artériák falát, ami idővel szűkül és megkeményedik. Végső soron ez azt jelenti, hogy csökken a véráramlás a végtagokba – beleértve a csontozatot is.
A nitrogén-monoxid-probléma azonban szintén jelentős, mivel ez a fő hatóanyag, amely a pénisz simaizmainak ellazításáért felelős, hogy az erekciót ki lehessen váltani.

A cinkhiány csökkentheti a tesztoszteronszintet 

Mostanra már tisztában kell lenni azzal, hogy a tesztoszteron miként járul hozzá minden férfias dologhoz.
Mivel a cink létfontosságú összetevője a nemi hormonok termelésének, a cinkhiány gyorsan megnövelheti a tesztoszteronszint csökkenését, ami pusztítást végez a hormonokban és a testi folyamatokban
A csökkent szexuális vágytól és a depressziótól a koncentrációs problémákig, a fáradtságig és a súlygyarapodásig a „hipogonadizmus”, ahogy ismeretes, végül rengeteg problémához vezet.

Mi a legrosszabb az egészben? 

Az alacsony tesztoszteronszint szintén hozzájárulhat az erekciós zavarok súlyosbodásához.
Míg a pénisz képességének hanyatlása számos tényezőtől függ, a szexuális vágy hiánya és az alacsony tesztoszteron értékből eredő rendszeres spontán erekció végül hozzájárulhat a pénisz sorvadásához.

Ha ez megtörténik, az komolyan megnehezíti teljesítményét.

Az alacsony cinktartalom a herék zsugorodását okozza

Az évek során számos tanulmány világossá tette, hogy a cink nélkülözhetetlen a férfi termékenység minden aspektusához.
Ez magában foglalja a csírázásban, a megtermékenyítésben és a sperma minőségében játszott szerepet.
Közepesen súlyos vagy súlyos esetekben a cink elhúzódó hiánya hozzájárulhat mind a heresorvadáshoz, mind a spermatociták (a spermiumokat termelő sejtek) degenerációjához.
Amint azt tudod, vagy nem tudod, a heresorvadás akkor következik be , amikor a herék szövetei és sejtjei megkeményednek és összezsugorodnak.
Ez kiiktatja őket a szervezet normál tesztoszteron-termelő ciklusából, ami meddőséghez, csökkent izomtömeghez és drasztikusan csökkent nemi vágyhoz vezet.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy bár a heresorvadást okozó problémák kezelhetők, maga az állapot néha visszafordíthatatlan.

Cink hiánya = egészségtelen spermium

Mostanra már teljesen világosnak kell lennie, hogy a cink mennyire fontos a szexuális egészséged szempontjából.
Vannak azonban még drámaibb (és kevésbé észrevehető) módjai annak, hogy a cinkhiány negatívan befolyásolja a reproduktív rendszert.
Látod, a cinkszinted erősen összefügg a spermiumok mennyiségével és az egyes „kis úszók” általános egészségi állapotával.

Valójában egyetlen ejakuláció akár 5 mg cinket is kiadhat, tehát azt mondhatnánk, hogy nagyon fontos a folyamathoz. 

Később kiderült, hogy a cink fő szerepe a spermiumok termelésében, hogy megvédje azokat a sejteket a baktériumoktól és a szabad gyököktől, amelyek károsíthatják a sejteket Mint egy páncél a sperma számára, a cink kulcsfontosságú annak biztosításában, hogy spermája elég egészséges maradjon ahhoz, hogy továbbadja génjeit.

A cinkhiány megzavarhatja a szexuális vágyat (a szagláson keresztül)

Eddig sok, a cinkkel kapcsolatos állapotról beszéltünk, amelyek meglehetősen közvetlen hatással lesznek a reproduktív rendszerre.
Nyilvánvaló, hogy a gyengébb erekció, az alacsonyabb tesztoszteron szint és a heresorvadás mind hatással lesz a gazdag és teljes szexuális élet iránti vágyára és képességére.
Ugyanis egy 2013-as tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a cink közvetlen hatással van az izgalomra és az erekció fenntartó képességére – csak nem úgy, ahogy gondolja.
Mint kiderült, a cinkhiány valóban csökkentheti a szaglásodat, megnehezítve a partnered feromonjainak észlelését.

A cinkhiány korai magömlést okozhat

Az egészséggel összefüggő szexuális zavarok világában a korai magömlés messze nem a legrosszabb dolog, ami történhet.
Ennek ellenére jelentős hatással lehet szexuális életére, önbizalmára és arra, hogy kiteljesedő kapcsolatokat tudjon kialakítani.
Sőt, azokban az esetekben, amikor ez nem teljesen pszichológiai , ez egy valódi, őszinte egészségügyi probléma, amellyel foglalkozni kell.
Ez a fajta korai magömlés a kóros hormonszintből, az agyi vegyi anyagokkal kapcsolatos problémákból és – ahogyan azt várhatta – cinkhiányból is eredhet.

Valójában sok urológus és szexterapeuta manapság cink-kiegészítést ír fel szinte minden olyan betegnek, aki korai magömlésről számolt be, függetlenül a kiváltó októl.

A cinkhiány  okai

Mindenki – és szó szerint minden test – más. Ez azt jelenti, hogy nincs egyetlen oka annak, hogy egy személy cinkhiányban szenvedhet. Vannak azonban „közös bűnösök”, akiket kiugrási pontként használhatunk.

És ne feledd, akár gyanítod a cinkhiányt, akár nem, ezen állapotok bármelyike ​​arra ösztönözhet, hogy közelebbről is megvizsgáld.

 • Vegetáriánus étrend

Az erkölcsről és az egészségességről vitatkozhatsz, amit csak akarsz. Ami a testedet illeti, mindenevő vagy. Akár tetszik, akár nem, a mindenevő lét része húsevés. Valójában a vörös hús az egyik legjobb cinkforrás a bolygón, 3,5 uncia. legfeljebb 4,8 mg-ot tartalmazó nyers marhahúsból. Ez a napi ajánlott bevitel közel 50%-a, mindössze néhány falat hamburgerrel!

 • Alkoholizmus

Rengeteg megbeszélést folytattunk már arról, hogy az alkohol hogyan okozhat problémákat derék felett és alatt egyaránt. De az ehhez hasonló tanulmányok szerint az alkohollal való visszaélés nemcsak krónikus cink-fogyáshoz vezethet a tüdőben, a májban, a hasban és az agyban, hanem hozzájárulhat az úgynevezett „szivárgó bélrendszerhez”. A gyomor-bélrendszer áteresztőképességét befolyásoló állapot, a szivárgó bél méreganyagokat juttathat a szervezetbe, és befolyásolhatja az immunválaszt.

 • Vesebetegség

Ha bármilyen vesebetegségben szenved, tisztában kell lennie azzal, hogy az ilyen állapotok hogyan csökkenthetik drasztikusan a cinkszintet. Ez különösen igaz a hemodializált betegekre, ami a cink eltávolítását okozza olyan mértékben, hogy az összes tápanyag felszívódását befolyásolja. Ha elegendő időt adunk, előfordulhat, hogy a szervezetnek nincs elegendő cinke ahhoz, hogy pusztán élelmiszerrel pótolja készleteit.

 • Nagy dózisú vas

Fentebb említettem, hogy az emberi szervezetben a cinknél gyakrabban előforduló mikroelem a vas. Fontos azonban felismerni, hogy (mint az ösztrogén és a tesztoszteron) ez a két tápanyag egymással versengő kapcsolatban áll egymással. Ez azt jelenti, hogy a vastöbblet gátolhatja a cink felszívódását (és fordítva).

 • Colitis ulcerosa, Crohn-betegség és cöliákia

A cinkhiány szorosan összefügg a bélproblémákkal, különösen azokkal, amelyek a gyulladásos bélbetegségek kategóriájába tartoznak. Ezek közül a legrosszabb, mint például a fekélyes vastagbélgyulladás, a Crohn-kór és a cöliákia, gyorsan súlyos cinkhiányhoz vezethet. Sajnos a cink hiánya gyakran még nehezebbé teszi a bélbetegség kezelését.

 

Magas cinktartalmú ételek

Amikor táplálkozási alapú hiányossággal küzdesz, az első dolog, amit meg kell tenned, az az, hogy ezt táplálkozási szempontból megoldd.

Ha vegetáriánus vagy vegán vagy, akkor nagyon valószínű, hogy meg tudod oldani a problémáidat, ha csupán bővíted az étrended, hogy az több cinkben gazdag élelmiszert tartalmazzon .

Az olyan ételek, mint a…

 • Kagyló
 • Marhahús
 • Alaszkai királyrák
 • Homár
 • Sertésszelet vagy sertéskaraj
 • Sült bab, vesebab
 • Dúsított reggeli gabonapelyhek
 • Csirke
 • Tökmagok
 • Joghurt
 • Kesudió, mandula
 • Csicseriborsó
 • Svájci, Cheddar és Mozzarella sajt
 • Zabpehely
 • Tej (alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes)
 • Sajt
 • Borsó
 • Lepényhal, Sole

 

A legjobb cink-kiegészítők 

Ha attól tart, hogy cinkszintje olyan mértékben leromlott, hogy a tápanyagok felszívódását befolyásolja, a táplálékkiegészítők jobb megoldást jelenthetnek.

Sok férfi minden nap rendszeresen szed étrend-kiegészítőket, hogy ellensúlyozza vagy támogassa testünk működésének sajátos működését.

Azonban egy dolog, amit szeretném, ha ráébrednél, mielőtt belevágnál a cink-mámorba, az az, hogy nem minden cink-kiegészítő egyenlő.

Például…

 • Cink-orotát –Ezeket a kiegészítőket a cink és az orotsav megkötése hozza létre. Tanulmányok azt mutatják, hogy ez a legkönnyebben felszívódó típusú étrend-kiegészítő a cink családban.
 • Cink-glükonát –Az OTC cink-kiegészítő talán leggyakoribb típusa, fermentált glükóz felhasználásával készül, ami drámaian meghosszabbítja az eltarthatóságot. Ezenkívül a felsorolt ​​​​kiegészítők közül ez tartalmazza a legkevesebb kadmiumot (amely károsíthatja a veséket).
 • Cink-acetát –Az elem ecetsavval való kombinálásának eredményeként a cink-acetát a legjobb megoldás a megfázás kezelésére, és gyakran szerepel orrsprayben, pasztillában és más megfázás elleni szerekben.
 • Cink-citrát –A citromsav hozzáadásának köszönhetően ennek a kiegészítőnek sokkal kevésbé keserű íze van, mint sok másnak. Gyakran látni fogkrémben és szájvízben is.
 • Cink-pikolinát –Alapvetően a cinksó kelátos formája, ezt a népszerű kiegészítőt gyakran használják a cinkhiányok kezelésére, és meglehetősen kielégítően teljesít.
 • Enzimaktivált cink –Ez az opció viszonylag új a piacon, és néhány fontos dologban különbözik a kelátos vagy elemi cinktől. Pontosabban, teljes élelmiszer fermentációból készül, hogy maximalizálja a felszívódást. A felsorolt ​​lehetőségek közül ez hasonlít leginkább a cink élelmiszerből történő beszerzéséhez.

Vannak azonban olyan cink-kiegészítő típusok, amelyeket tanácsolom kerülni, beleértve a következő szervetlen lehetőségeket.

 • Cink-szulfát – Sajnos, bár ez a kiegészítő típus tökéletesen vízben oldódik, a szulfát kölcsönhatásba léphet a kalciummal, és gyomorirritációt okozhat. Ez nem azt jelenti, hogy a cink-szulfátnak nincs felhasználási módja, de leginkább a bőrelváltozások injekciós kezelésében rejlenek.
 • Cink-oxid –A cink-oxidot leggyakrabban helyi célokra használják, és számos napégés és bőrgyulladás kezelésében megtalálható. Nagyon alacsony a biológiai hasznosulása orális kiegészítésként, ezért nem ajánlom hiányosságokkal küzdőknek.

Adagolás

Mielőtt továbblépnénk, fontosnak tartom, hogy körbejárjuk azokat a témákat, amelyeket a cikk elején tárgyaltunk.

Pontosabban, miért kell cinket használnia merevedési zavarok és más férfi szexuális rendellenességek esetén, ha nem táplálkozott táplálékkiegészítővel, vagy ha az étrendje hiányos volt az ásványi anyagokból.

Egészséges egyének számára a cink ajánlott napi adagja körülbelül 11 milligramm naponta. 

Ha cinkhiányban szenved, ezt napi 25 és 45 milligramm között is elérheti.
Ennél több, és fennáll a „cink toxicitás” néven ismert állapot kialakulásának kockázata. Ez hányinger, hányás és letargia formájában nyilvánulhat meg.
Ezért azt javaslom, hogy beszéljen orvosával vagy homeopatájával, mielőtt nagy mennyiségű cinket szedne.
Egyes tanulmányok további előnyöket is találtak a cink és a folsav kombinálásával.

Következtetés

Függetlenül attól, hogy merevedési vagy szexuális zavarokkal küzdesz, vagy csupán a cinkszinted miatt aggódsz egy krónikus betegség vagy életmód-választás miatt, lépéseket kell tenned annak érdekében, hogy tápanyagszinted újra egyensúlyba kerüljön.

Minél hosszabb ideig fennállnak az olyan állapotok, mint az merevedési zavar, a heresorvadás és az alacsony tesztoszteron szint, annál hamarabb válnak „új normálissá” a szervezet számára.

Ha ez megtörténik, csak egyre nehezebb lesz visszafordítani őket.

De a merevedési problémákra van megoldás. Tekintsd meg termékeinket, amiket meg is vásárolhatsz.

AJÁNLOTT TERMÉKEK

BOOM BOOM TERMÉKCSOMAG AJÁNLATAINK

Boom Boom vélemény:

Sosem gondoltam volna hogy ekkora szexuális élményt nyújthat egy potencianövelő kapszula. Sok kétség volt bennem mikor megrendeltem a BOOM BOOM  terméküket, amit felváltott a bizonyosság érzése. Azóta minden barátomnak ajánlom ha egy kis izgalmat akar csempészni az intim együttlétbe.

Sándor

TORNADO TERMÉKCSOMAG AJÁNLATAINK

Tornado vélemény:

A feleségemmel szerettük volna felfrissíteni a szexuális életünket, ezért rendeltem meg a TORNADO potencianövelő szert. A hatása szinte hihetettlen volt.  Hatalmas élményben volt részünk. Köszönöm 

Tibor

ALPHA MAN TERMÉKCSOMAG AJÁNLATAINK

ALPHA MAN VÉLEMÉNY:

Végre egy multivitamin ami kifejezetten nekünk férfiaknak szántak. És tényleg hatásos. Szkeptikus voltam mikor megrendeltem, de minden elképzelésemet felülmúlta. Az ALPHA MAN hatására sokkal energikusabbnak érzem magam és jobb a közérzetem is. 

Tihamér

LONG LOVE TERMÉKCSOMAG AJÁNLATAINK

Long love vélemény:

Eddigi életemben mindig problémám volt a korai ejakulációmmal. Természetes készítményt kerestem a problémám kezelésére,, ekkor találtam a LONG LOVE -ra az Önök termékére. 
Használata során végre hosszabbak lettek a szeretkezéseim. A partnerem is sokkal elégedettebb velem. Köszönöm ezt a csodaterméket.

Péter

LEGKERESETTEBB TERMÉKEINK

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Neked milyen a potencia szinted?
Tudd meg szükséged van e potencianövelőre vagy immunerősítőre!

Töltsd ki a villám kvízd most és e-mail-ben értesítünk az eredményről!

Szólj hozzá

Töltsd le Te is ingyenesen a Káma-szutrát:
Szerelmi technikák szeretőknek

Kámaszutra e-book pdf termék

Küldjük e-mailben:

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.