Barion Pixel

Alvás és a szex így függ össze

Egy hölgy, szemkötővel a fején alszik egy ágyban. Azért mert az alvás és a szex összefügg.

A pihentető alvás fontos a sikerhez és a kiegyensúlyozott élethez. Ebben pedig a szex vastagon benne van!

Alvásra azért van szükségünk, mert az agyunk eközben regenerálódik. Ilyenkor dolgozza fel a napközben bennünket érő információkat és ingereket. Egy pihentető éjszaka után a kreativitásunk a háromszorosára nő, az alváshiány ellenben csökkenti ezt. Alvás közben a szívünk lassabban dobog és ellazulnak az izmaink: az egész testünk pihen. Az, hogy ez mennyire fontos, jól érzékelteti, hogy egész életünknek a harmadát az egészséges, pihentető alvásnak kellene kitöltenie. A szex ezzel szemben az élet dinamikus oldalához tartozik. Hogyan kapcsolódik egyik a másikhoz?

A szex és az alvás kapcsolata:

Szép nő alszik az ágyban. A jó szex egyenlő jó alvás.

Elsődleges szempontként talán az érzelmi egyensúlyt lehet felhozni. A rossz alvás során ez felborul, ami pedig közvetett módon hat ki a szexuális életre. A gyors hangulatváltások és az ügyetlenség sem a szex, sem a hétköznapi élet során nem kedveznek nekünk. Szintén a közvetett kapcsolatra utal, hogy hajlamosak vagyunk jelentősebb súlygyarapodást elszenvedni, ha rosszul alszunk. Ennek az az oka, hogy a kevés alvásra a szervezet, az étvágyat szabályozó hormonok szintjének változásával reagál.

Mivel a jó alvás nagyszerűen hat a testünkre, segít levezetni a stresszt és energiához jutni, hatására nagyobb lehet a szexuális étvágyunk.

Ennek oka, hogy jobb a kedvünk, több az energiánk, tehát nem jelent kihívást a szex fizikailag. A kimerültség, a nem alvás az ellenkezőjét okozza, levertséget, depressziót, alacsony libidót. Tehát a csukott szemes relaxáció éppen a szex előtt a leghasznosabb! Kutatások szólnak arról, hogy milyen fontos és szoros a kapcsolat az alvás és a szex (orvosi, illetve pszichológiai) között. A legkiegyensúlyozottabb kapcsolatokban ez a két örömteli dolog egy permanens spirálba kerülve fejtheti ki jótékony hatását oda és vissza egyaránt!

Sajnos azonban előfordul, hogy a párkapcsolat tagjai nem azonos időszakban alszanak. Ciklusaik mások. Ezáltal a jó szexuális élet kialakítása nehézségekbe ütközik. Természetesen egészen másról van szó, ha ezt külső, mint belső, biológiai okok idézik elő! A belső okok leggyakrabban azok, amikor az egyik fél úgynevezett éjjeli bagoly, míg a másik reggel aktívabb. Sajnos ezen rövid távon nem igazán lehet segíteni, ugyanakkor lehet közeíteni egymáshoz az aktív időszakokat és ezt természetesen nem csak a szex miatt, hanem magáért az együtt töltött időért. A külső okok eléggé triviálisak és könnyen megszűntethetőek.

Íme néhány tipp:

A legjobb, ha elkezdünk felépíteni egy rutint, ami megelőzi a lefekvést. Ez kezdődhet már a vacsorával, aztán az elpakolás, előkészületek a másnapra, zuhanyzás, fogmosás, és irány az ágy. Ezt a napi rutint a szervezet összekapcsolja az alvás, elalvás folyamatával, és már akkor megkezdi a melatonin hormon termelését. A melatonin az alvásiciklust irányító hormon. Hat a test hőmérsékletére és álmosságot okoz. A melatonin képzését a hipotalamusz vezérli a fény–sötétség változásairól kapott információ alapján, majd a tobozmirigy választja ki. Sötétben termelődik, ezért a “sötétség hormonjának” is nevezik. Ezért is az éjszaka a megfeleő időszak az alvásra az ember számára!

A fentiekből következik, hogy közvetlenül elalvás előtt óvakodni kell a fényes képernyőktől és egyéb stimuláló ezsközöktől. Ilyenek például a cigaretta, alkohol, kávé, fekete tea, de akár egy izgalmasabb ,,letehetetlen” könyv is.

A rossz alvás egyenlő rossz szex. Egy férfi alszik mint akit fejbe vágtak.

Bár a fáradt ember előbb zuhan az ágyba, attól még nem biztos, hogy annak egy pihentető alvás lesz a következménye. Ugyanakkor fontos, hogy a testmozgást beépítsük a napunkba, hiszen alvás közben jelentős izomépítő műveletek játszódnak le a testben. Az edzés mindenkinek máskor kívánatos, viszont az alvás előtt három órával már nem érdemes belekezdeni, hiszen megnövekszik a pulzusszám és az adrenalin szint. A hálószoba legyen csendes, sötét, megfelelő hőmérsékletű. Ideálisnak a 19-20 oC hőmérséklet mondható, de a lényeg az, hogy mi jól érezzük magunkat. Fekhelyünk legyen kényelmes, egyenetlenségektől mentes. Lehetőség szerint keményebb matracot válasszunk, természetes anyagból, amely jól szellőzik és nem marad meg benne a nedvesség. Az ágynemű készüljön bőrbarát anyagból, a párna ne legyen nagyon magas és kemény, mert az a gerinc számára megterhelést jelent.

Tegyél meg te is mindent, hogy a szex és a minőségi alvás nálad is kéz a kézben járjon!

OUR BEST-SELLING PRODUCTS

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

What's your potency level?
Find out if you need this potency enhancer or immune booster!

Complete your lightning quiz now and we will notify you of the result by e-mail!

Add your comment

Download Kama Sutra for free:
Love techniques for lovers

Kámaszutra e-book pdf termék

Send it by e-mail:

MARKET LEADER
POTENCY ENHANCING PILLS

BOOM-BOOM 

USEFUL QUICK LINKS:

POTENCY ENHANCERS AND OTHER PRODUCTS:

(Telephone order, information request)
during working hours : Mon – Thu: 8:30 – 16:00,
Fri: 9:00 - 16:00)